dijous, 25 de desembre de 2014

Tronc de nadal de lemon curd



INGREDIENTS:
Per al pa de pessic:
3 ous
100 g de sucre
100 g de farina
una culleradeta de llevat

Per al farcit: lemon curd

Per a la cobertura:
100 g xocolata fondant
100 g nata per montar
50 g mantega (a temperatura ambient)


COM ES FA?
- El dia abans fem el lemon curd perquè estigui fred i hagi espessit suficientment quan hagim de farcir el tronc.

Per fer el pa de pessic:
- Encenem el forn a 180ºC.

- Separem les clares dels rovells i les batem fins que estiguin a punt de neu. Reservem.

- En un bol, barregem els rovells i el sucre. A continuació li afegim la farina junt amb el llevat i remenem. Incorporem les clares batudes i barregem suaument fins que estigui tot homogeni.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i escampem la massa per sobre.

- Ho posem al forn durant 10 minuts (màxim 11). No ho hem de deixar més estona perquè si no s'asseca massa el pa de pessic.

- Passats els 10 minuts, el treiem de la safata, li posem un altre paper de fornejar per sobre i li donem la volta, el col·loquem sobre el marbre i li treiem el paper que hem posat per coure, intentant que no se'ns trenqui el brioche, i el deixem refredar sobre el mateix marbre tapat amb un drap perquè mantingui la humitat, uns 5 minuts. Quans'hagi refredat ja el podem farcir.

- Abans de farcir-lo, tallem les vores del pa de pessic perquè quedi tot més igualat.

- Escampem el lemon curd per sobre del pa de pessic i anem enrotllant-lo sobre si mateix.

- Tallem un troç d'uns 5 cm. i el col·loquem al costat com si fos una banca del tronc. L'enganxem amb una mica de lemon curd.

Per fer la cobertura:
- Escalfem la nata fins que comenci a bullir. L'enretirem del foc, i afegim la xocolata trocejada.

- Remenem, i quan estigui ben desfeta la xocolata, afegim la mantega (a temperatura ambient) i seguim remenant fins que estigui tot ben desfet.

- Amb un pinzell, cobrim tota la superfície del tronc amb la xocolata i, amb una forquilla, fem el dibuix del tronc.

- Fiquem a la nevera fins al moment de servir.