dijous, 29 de gener de 2015

Galetes d'espelta amb poma


INGREDIENTS:
125 g mantega
50 g mel 
75 ml aigua
150 g farina integral d'espelta
1 culleradeta de llevat químic en pols
150 g flocs de civada
150 g sucre integral
1 pessic de sal
75 g panses sultanes sense pinyols
75 g anous, ametlla crua amb pell, etc.
1 poma petita (d'uns 130 g)


COM ES FA?
-  Encenem el forn a 200º C.

- Escalfem la mantega, la mel i l'aigua fins que es desfaci. Deixem temperar.

- En un bol, barregem la farina, el llevat, els flocs de civada, el sucre, la sal, les panses i les anous picades. Barregem.

- Pelem la poma i la ratllem, incorporant-la a la barreja de la mantega i la mel.

- Aboquem la barreja anterior al bol on tenim la farina i els altres ingredients, i remenem per lligar la massa.

- Ajudant-nos de dues culleretes, aboquem petites porcions de massa sobre la safata del forn, que prèviament haurem folrat amb paper de fornejar, i li donem la forma de galeta.

- Fiquem al forn durant uns 9 minuts, amb escalfor només a baix, i després 3 minuts més amb escalfor a dalt.

- Les treiem del forn i les posem sobre una reixeta, anant en compte que no se'ns trenquin, ja que s'endureixen al refredar.

- Les guadem en un pot hermètic per evitar que s'estovin i s'humitegin.


COMENTARIS: Recepta Lidl