dimecres, 14 de gener de 2015

Pa de pita


INGREDIENTS:
500 g farina
250 ml aigua tèbia
1 culleradeta de sucre*
20 cc. oli oliva
1 culleradeta de sal
1 sobre llevat sec
* jo no n'he posat, la funció del sucre és facilitar l'acció del llevat

COM ES FA?
- En un bol petit posem el llevat amb el sucre i l'aigua. Remenem i deixem reposar 5 minuts.

- Enfarinem la superfície de treball, fem un volcà amb la farina, i al centre afegim la barreja anterior més tots es altres ingredients. Amassem amb les mans fins a tenir una massa fina i elàstica, uns 15 minuts..

- Fem una bola amb la massa, la posem en un bol, que taparem amb film de cuina, i la deixem fermentar fins que dobli el seu volum.

- Passat aquest temps, li treiem l'aire a la massa i la dividirem en 12 porcions. Arrodonim les porcions fins que tinguem boles llises i apretades.

- Deixem fermentar uns 20 minuts, tapant amb un drap humit perquè no es formi crosta.

- Encenem el forn a 250 ºC, amb escalfor a dalt i a baix, i la safata del forn a dintre perquè estigui ben calenta. El secret perquè aquest pa s'infli és que el forn estigui al màxim de temperatura i amb la safata també bén calenta.

- Enfarinem la superfície de treball i, allisem les boles de massa amb el corró fins que tinguin un diàmetre d'uns 15 cm.

- Quan el forn ja estigui calent (haurem deixat passar uns 20 ó 30 minuts), fornegem les pites fins que veiem que s'inflen totalment i agafen una mica de color (no han de quedar daurades perquè sinó quedaran dures) El temps de cocció serà d'uns 6-8 minuts. 

- Les treiem del forn i les emboliquem en un drap perquè mantinguin la humitat i no es ressequin.

- Les farcim al gust.