dissabte, 10 de gener de 2015

Pastís de mill i coliflor



INGREDIENTS:
1 got de mill rentat i escorregut
aigua mineral o brou vegetal casolà
1/2 coliflor tallada petita
1/2 culleradeta de cúrcuma i pebre negra acabada de moldre
oli d'oliva
Sal marina fina

COM ES FA?
- En una cassola saltegem les cebes o porros, amb una mica d'oli d'oliva i un pessic de sal, durant uns 10 minuts. Treiem l'excès d'oli i reservem.

- En una paella sense oli, torrem el mill rentat fins que s'eixugui, vigilant que no canviï de color.

- En la cassola on està la ceba, afegim el mill, la cúrcuma, el pebre, la coliflor (tallada a trossets petits), l'aigua (fins que cobreixi tot) i dos pessics de sal. Tapem i fem bullir a foc suau durant uns 20-25 minuts que s'haurà absorbit tot el líquid. Hem d'anar vigilant que no s'absorbeixi abans, si això passa, afegim una mica més de líquid.
- Treiem de la cassola, remenem i aixefem amb una forquilla per obtenir una massa més o menys homogènia.

- Aboquem en un motlle, prèviament folrat amb paper de fornejar (si és de silicona no cal folrar-lo), i posem a gratinar durant uns minuts fins que comenci a torrar-se.

. Podem servir amb salsa de tomàquet o de carabassa, i espolvoregem amb sèsam.


COMENTARIS: Recepta de Monste Vallory