dissabte, 24 de gener de 2015

Pastissets de Belem


INGREDIENTS per a 11-12 unitats (depenent de la mida del motlle):
1 planxa de pasta de full refrigerat
6 rovells d'ou
70 g. farina
140 g sucre
400 g nata líquida
1 branca de canyella
la pell d'una llimona
150 ml llet freda semidesnatada
canyella en pols i sucre glass per decorar

COM ES FA?
- Posem a escalfar la nata junt amb la canyella, el sucre i la pell de llimona. Abans que comenci a bullir, apaguem el foc i deixem infusionar durant 15 minuts.

- Barregem la llet freda amb la farina. Desfem bé els grumolls de la farina i reservem.

- Batem lleugerament els rovells i els reservem. 

- Embadurnem els motlles amb mantega i farina. 

- Estenem la pasta de full i tallem en 11-12 trossos. Folrem cada motlle amb la pasta de full, punxem el fons del motlle amb una forquilla, i deixem reposar durant 15 minuts.

- Escalfem el forn a 210ºC amb escalfor a dalt i a baix.

- Preparem la crema:  Primer colem la nata per treure la branca de canyella i la pell de llimona. Afegim la farina barrejada amb la llet a la nata, i posem al foc durant un minut fins que espessi, remenant tota l'estona perquè no es facin grumolls. Han de quedar una mica més espessa que les natilles, però sense que arribi a solidificar. Enretirem del foc i deixem que baixi la temperatura una mica.

- A continuació, afegim els rovells de l'ou, passant-los prèviament per un colador, i anem remenant mentre els anem incorporant a la crema. 

- Aboquem la barreja dins dels motlles, gairebé fins a dalt de tot.

- Fiquem al forn durant 15-17 minuts. Dintre del forn, la crema puja molt, però després baixa quan es refreden.

- Quan estan freds, els espolvoregem amb sucre glass i una mica de canyella. Es poden servir tebis o freds.

COMENTARIS:  Recepta trobada a La cocina del Sultán

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Què bons!!! Els recordo com algo espectacular. Segur que aquests també ho estan. Ja es veu per la pinta que tenen. Ñam!!!