dilluns, 26 de gener de 2015

Patela de sardinas




INGREDIENTS:
Per a la massa:
500 g farina
30 g llevat forner
200 ml llet o aigua
60 g  oli oliva
1 ou
sal

Per al farcit:
2 cebes grans
1 all
1 pebrot vermell escalivat (pot ser de pot)
3 tomàquets madurs o salsa de tomàquet casolana
oli d'oliva
pessic de pimentó
6-8 sardines
safrà, sal

COM ES FA?
- Netegem les sardines, raspant bé les escates i treien l'espina. Les obrim per la meitat, salem i reservem.

- Fem un sofregit amb la ceba picada, l'all, el pimentó i els tomàquets (o salsa de tomàquet) a foc mig baix. Quan estigui ben fet, incorporem el pimentó, el safrà, un pessic de sal i remenem. Treiem del foc i deixem refredar totalment. Guardem una mica de l'oli que hem utilitzat.

- En la panificadora fem la massa. Posem primer els ingredients líquids i després els sòlids. Posem el programa d'amassar (15 minuts).

- Quan acabem de fer la massa, embadurnem un bol amb oli, posem a dintre la massa, tapem amb film de cuina i a sobre un drap de cuina, i deixem reposar uns 20 minuts.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Folrem un motlle amb paper de fornejar, estirem la meitat de la massa, repartim el sofregit per tota la superfície, deixant les vores per poder fer un voraviu. A sobre del sofregit posem les sardines en forma de bano, i entre elles, tires de pebrot escalivat 

- A les vores fem una mica de voraviu. Pintem tot amb una mica d'oli del que hem utilitzat

- Fiquem dintre del forn fins que estigui daurada.

COMENTARIS: Recepta trobada a Una mariposa en mi cocina amb les meves adaptacions.