dissabte, 17 de gener de 2015

Rosquilles de molino galochas


INGREDIENTS:
1 ou
suc d'una taronja
ratlladura de taronja (opcional)
2-3 cullerades oli suau (oliva suau o girasol)
2-3 cullerades sucre
un rajolí d'anís o patxaran
1 paquet de llevat químic
farina, la que admeti (uns 250-260 g, en funció de la quantitat de líquid que posem)
sucre glass per espolvorejar

COM ES FA?
- Primer barregem tots els ingredients menys la farina.

- A continuació afegim la farina. La quantitat ha de ser fins que la massa quedi una mica enganxosa però que es pugui treballar. Comencem a treballar-la en un bol però acabem de fer-ho sobre el marbre de la cuina.

- Deixem reposar uns 20 minuts.

- Ens enfarinem les mans, o bé ens les embadurnem d'oli, agafem porcions de la massa i li donem forma de rosquilla.

- Posem oli a escalfar i quan estigui calent, però no massa, fregim les rosques.

- Quan les treiem del foc, les posem sobre paper absorbent de cuina per treure l'excès d'oli.

- Quan refredin, espolvoregem amb sucre glass.