dissabte, 31 de gener de 2015

Tarta dolça de llimona


INGREDIENTS:
130 g farina de rebosteria
1 sobre llevat químic
60 g ametlla mòlta
120 g sucre moreno
70 g oli oliva suau
2 ous, 1 rovell
1/2 culleradeta de sal
1 iogurt natural
suc i ratlladura d'una llimona
10 gotes de essència de llimona

Per a la cobertura:
1 llimona tallada a rodanxes fines
suc d'una llimona
3 cullerades soperes de mel
100 g sucre
100 ml aigua

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 180ºC, només escalfor a baix.

- En un bol, batem els ous i el rovell junt amb el sucre fins a obtenir una barreja escumosa i blanquinosa.

- Sense parar de batre, anem afegint el suc de llimona. Incorporem la raspadura de llimona, la sal, el iogurt, i batem fins a tenir una massa homogènia.

- Ara anem incorporant la farina, barrejada amb el llevat i tamisada. Remenem fins a integrar.

- Finalment incorporem l'ametlla triturada.

- Folrem un motlle amb paper de fornejar, o l'embadurnem amb mantega i farina. És millor triar un motlle que sigui gran perquè així el pastís tindrà menys alçada i s'impregnarà millor de l'almívar.

- Aboquem la barreja i fiquem al forn uns 30 minuts. Abans de treure'l, farem la prova de l'agulla per comprovar que està cuit.

- Mentrestant, preparem la cobertura: en un pot posem la mel junt amb el suc de la llimona. Posem al foc i portem a ebullició. Ho deixem que bulli uns 8 minuts, i deixem temperar.

-En un altre pot, posem l'aigua junt amb el sucre i les rodanxes de llimona i fem un almívar. Quan veiem que estan fetes, les traiem del foc i deixem escórrer i temperar.

- Punxem la superfície del pastís amb un escuradents per permetre que l'almívar impregni bé tot el pastís. Aboquem l'almívar per sobre, i a sobre hi posem la llimona almivarada.

- Servim el pastís fred.