dissabte, 7 de febrer de 2015

Brunsviger



INGREDIENTS:
250 ml llet tèbia
50g llevat fresc de forner o 2 sobres de llevat sec
2 ous
75g mantega sense sal desfeta
500 g farina de força
2 cullerades de sucre (jo sucre moreno)
un pessic de sal

Per al glassejat:
125 g sucre moreno
125 g mantega

COM ES FA?
 - En un bol, desfem la llet tèbia i el llevat fresc.

- Afegim els ous i la mantega desfeta i batem bé.

- Afegim els ingredients secs (la farina, el sucre i la sal), i barregem tot.  Amassem la massa, a mà, durant uns 5 minuts. Si veiem que la massa se'ns enganxa molt a les mans, afegim una cullerada de farina.

- Deixem reposar tapada amb un drap uns 30 minuts.

- Preparem la safata del forn amb paper de fornejar. Estenem la massa donant.li forma de rectangle.

- Tapem amb un drap i deixem reposar 15 minuts més.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Preparem el glassejat: desfem el sucre moreno i la mantega en un pot. S'ha de fer lentament sense que arribi a bullir i fins que el sucre es dissolgui i estigui ben barrejat amb la mantega.

- Destapem la massa i, amb els dits, fem forats ben profunds en la massa.

- Repartir el glassejat uniformement per tota la superfície de la massa, deixant que també entri en els forats.

- Fiquem al forn durant uns 25-30 minuts.

- Quan el traiem del forn, el deixem reposar una mica i, tan aviat com poguem, tallem en quadrats.

- Es millor menjar-lo temperat.


COMENTARIS: Pastís clàssic de la rebosteria danesa que s'acostuma a servir acompanyat d'un cafè.