divendres, 27 de febrer de 2015

Pastís de poma sense gluten i sense lactosa




INGREDIENTS:
180 g farina de blat serraí
10 g llevat químic en pols sense gluten
180 g sucre integral de canya
175 ml llet vegetal
80 ml. oli oliva suau
2 ous
4 pomes
1 culleradeta canyella en pols
un pessic de sal
1/2 llimona (suc)

Per a la cobertura:
2 cullerades plenes de melmelada de prèssec, albercoc, figues, etc.
3 cullerades d'aigua

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 180°C.

- Agafem 3 pomes. les pelem, els traiem el cor i les tallem a daus. Les ruixem amb suc de llimona perquè no ennegreixin.

- Separem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu fort. Reservem.

- En un bol posem els rovells junt amb el sucre i la llet. Barregem. Afegim l'oli i la canyella i tornem  a remenar. Incorporem la farina barrejada amb el llevat i remenem.

- Incorporem els daus de poma, i amb una espàtula barregem amb la massa. A continuació, afegim les clares muntades i barregem suaument.

- Folrem un motlle amb paper de fornejar i hi aboquem la barreja.

- Pelem la poma que teníem reservada, i la tallem a quarts. De cada quart, tallem llesques primes i les posem de manera que cobreixin tota la superfície del pastís.

- Fiquem el pastís al forn durant uns 45 minuts. Abans de treure fem la prova de l'agulla.

- Quan ja està cuit, el deixem refredar durant una mitja hora.

- Mentrestant, fem la cobertura. Barregem la melmelada amb l'aigua i ho posem al foc. Deixem que bulli una mica perquè es faci un almívar suau.

- Desemmotllem el pastís i repartim la cobertura per tota la superfície.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Boníssim i super original. A mi aquesta farina m'encanta.
L'he trobat molt i molt bo, fins el punt que per sopar he repetit.