divendres, 6 de febrer de 2015

Torta Bakewell




INGREDIENTS:
Per a la massa:
250 g. farina de rebosteria
100 g. mantega a temperatura ambient
75 g. sucre
1 ou
un pessic de sal

Per al farcit:
uns 350 g. melmelada de gerds, cireres o de fruits vermells casolana
125 g. mantega a temperatura ambient
125 g. sucre
3 ous
125 g. ametlles mòltes
una mica d'aroma d'ametlles (o de vainilla)
30 g. farina de rebosteria
1 culleradeta llevat químic

Per a decorar: ametlles filetejades, sucre

COM ES FA?
La massa:
-Barregem la farina, amb el sucre i la sal. Afegim la mantega i barregem fins que obtinguem una textura sorrenca.

- Incorporem l'ou i amassem fins a obtenir una massa homogènia. Fem una bola i fiquem a la nevera entre 30 minuts i 1 hora.

- Encenem el forn a 160ºC.

- Traiem a massa de la nevera, la posem entre dos papers de fornejar perquè no s'enganxi en el corró  i l'estirem.

- Preparem un motlle de 24 cm. de diàmetre amb paper de fornejar, i cobrim la base i les parets amb la massa. Passem el corró per les vores del motlle per enretirar la massa que sobra.Punxem la massa amb una forquilla. La cobrim amb paper de fornejar i a sobre hi posem llegums secs.

- Fornegem durant 10 minuts.

El farcit crema d'ametlla (frangipane):
- Pugem la temperatura del forn a 180ºC.

- Batem la mantega, a temperatura ambient, junt amb el sucre fins que estigui cremosa.

- Afegim l'aroma d'ametlles i remenem. Anem afegint els ous, un a un, i no incorporem el següent fins que no està ben integrat l'anterior.

- Afegim les ametlles barrejades amb la farina i el llevat. Batem tot fins que estigui tot ben integrat i reservem.

- Recobrim tota la superfície de la massa amb la melmelada de gerds. A sobre hi posem la crema frangipane, ajudant-nos amb una espàtula, i per sobre ametlles filetejades i una mica de sucre.

- Fornegem al voltant d'uns 40 minuts, o fins que punxem amb una agulla i surti neta. Si veiem que es torra massa, la tapem amb paper d'alumini.

COMENTARIS: Recepta trobada a Un cachiño doce