diumenge, 15 de març de 2015

Coca de forner, una altra versió



INGREDIENTS:
150 ml llet tèbia
100 ml aigua
un pessic de sal
1 cullerada sopera d'anís
60 g. mantega a temperatura ambient
15 g. sucre
25 g. llet en pols
250 g. farina de força tamisada
250 g farina de rebosteria tamisada
1 sobre llevat sec de forner

Per pintar les coques:
oli d'oliva
anís dolç
sucre

COM ES FA?
- Si ho fem amb la panificadora: posem els ingredients en l'ordre indicat. Seleccionem el programa d'amassat i llevat. En el meu cas: la panificadora és la Home Bread Baguette, Moulinex, i el programa el núm. 13 (1 hora, 25 minuts).

- Si ho fem a mà: Desfem el llevat en la llet i aigua tèbia. Quan ja estigui desfet, incorporem la llet en pols, el sucre, l'esència d'anís i la mantega. Remenem fins que estigui tot ben desfet.En un bol, tamisem les farines amb el pessic de sal, les barregem. Afegim la barreja que hem fet abans i amassem força estona fins que aconseguim una massa ben integrada.Fem una bola amb la massa, la posem en un bol, tapada i la deixem reposar fins que dobli el seu volum, mínim 1 hora

- Passat el temps de fermentaicó, amassem una mica per treure l'aire, i dividim la massa en 7 parts. A cada part li donem forma allargada i les col·loquem sobre la safata del forn prèviament folrada amb paper de fornejar.

- Deixem que torni a fermentar fins que dobli el seu volum.

- Encenem el forn a 180ºC.

- Després de fermentar, aixefem la massa una mica però sense apretar massa per treure l'excés d'aire. Amb un ganivet, per la part que no talla, marquem la coca fent forma de rombes.

- Pintem les coques amb oli d'oliva, anís i espolvoregem amb abundant sucre.

- Fornegem durant uns 15-20 minuts, vigilant que no se'ns cremin massa.

- Treiem del forn i, immediatament, pintem amb anís. Deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS: Recepta trobada a Mis recetas preferidas