dissabte, 25 d’abril de 2015

Brioix de canyella


INGREDIENTS:
1 sobre de llevat sec
250 cc llet
475 g farina
150 g mantega desfeta
1 ou
100 g sucre integral
1 pessic sal
3 cullerades soperes de canyella en pols
1 cullerada sopera de sucre en pols

Per pintar:
1 ou
una mica de sucre integral

COM ES FA?
- Desfem el llevat amb la llet tèbia. Un cop dissolt hi afegim la meitat de la mantega líquida (ja desfeta), el sucre, l'ou i la sal. Ho barregem.

- A continuació, hi anem posant la farina, de mica en mica, i ho amassem uns 10 minuts. Deixem reposar la massa uns 45 minuts, fins que hagi doblat el volum (jo ho fico al forn a 36 ºC).

- Mentretant, barregem la resta de mantega, la canyella en pols i el sucre.

- Quan hagi passat el temps de repós, afegim el farcit a la massa i amassem fins que quedi repartit uniformement.

- Preparem un motlle embadurnat amb mantega i farina. Agafem la massa i la repartim pel motlle. Deixem reposar uns 60 minuts. 

- Encenem el forn a 220ºC.

- Pintem amb ou batut, espolvoregem amb una mica de sucre integral.

-Quan el forn estigui calent, fiquem el motlle durant 20 minuts.

- Deixem refredar sobre una reixeta.

- Quan hagi refredat del tot, espolvoregem amb sucre glass. 

COMENTARIS: Aquest brioix no queda gaire dolç, si ens agrada més dolç, haurem de posar més quantitat de sucre i utilizar sucre blanc.