dimecres, 15 d’abril de 2015

Hamburguesa Wellington


INGREDIENTS:
Per fer les hamburgueses:
carn picada
1 ou
una mica de llet
sal, pebre, pa ratllat

Per al farcit:
1/2 ceba
4-5 xampinyons
pebrot escalivat
formatge en llesques que es desfaci bé amb l'escalfor

Per a la cobertura:
planxa de full rectangular
ou per pintar

COM ES FA?
- Primer de tot fem l'hamburguesa: en un bol barregem tots els ingredients fins a tenir una massa prou consistent perquè no es desfaci a l'hora de fregir-la.

- Li donem forma d'hamburguesa gran, l'arrebossem amb una mica de pa ratllat o farina i la fregim una mica per donar-li consistència. Treiem del foc i reservem.

- Pelem la ceba i la tallem en trossos petits. Rentem els xampinyons i els tallem a làmines.

- En el mateix oli on hem fregit les hamburgueses,  sofregim la ceba junt amb els xampinyons fins que estiguin prou fets. Salem al gust. Treiem del foc i reservem.

- Encenem el forn a 200 ºC amb escalfor a dalt i a baix.

- Estirem la planxa de full i a sobre hi posem el sofregit de xampinyons i ceba, fent un llit. A sobre posem l'hamburguesa, i per sobre una capa de pebrot escalivat i formatge, que fongui bé, tallat a llesques.

- Emboliquem amb la pasta de full, procurant que quedi ben segellat.  Pintem amb ou batut.

- Fiquem al forn durant uns 20-25 minuts, amb  escalfor a dalt i a baix. Hem de vigilar que no es torri massa.

- Quan ja està cuit, el treiem del forn i el deixem reposar uns minuts abans de servir perquè s'acabi de fer.