divendres, 1 de maig de 2015

Coca de Llavaneres



  
INGREDIENTS:
2 planxes de pasta de full
2-3clares d'ou
crema pastissera
1/2 litre de llet
150 g. de pinyons (si no en tenim podem posar ametlles filetejades)
 pell d'una llimona
pessic de sal
unes gotes de suc de llimona

COM ES FA?
- Amb suficient antel·lació preparem la crema pastissera perquè estigui totalment freda quan l'hagim d'utilitzar.
 
- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor abaix.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i cobrim amb una planxa de full. Punxem la massa amb una forquilla per evitar que s'infli durant la cocció.

- Cobrim la planxa de pasta de full amb la crema pastissera sense arribar a les vores.

- Batem 2 clares d'ou, amb un pessic de sal i unes gotes de llimona, a punt de neu molt fort.

- Estirem la segona planxa de full, de manera que quedi una mica més gran que la que hem utilitzat de bases. Col·loquem la planxa sobre la crema, i segellem bé.

- Per sobre de la segona pasta de full, estenem les clares montades en una capa gruixuda.

- Per sobre espolvoregem força sucre i escampem els pinyons (o l'ametlla filetejada).

- Fornegem durant uns 30 minuts aproximadament. Comencem fornejant només amb escalfor per la part inferior, a mitja cocció posem escalfor a dalt i a baix, i després, si veiem que es torra massa, tornem a posar només escalfor per baix.

-Deixem refredar i servim.



1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Ja et portaré una pasta de full s/g per què me la preparis.
Quina pinta!!!