dissabte, 2 de maig de 2015

Galetes de xocolata




INGREDIENTS:
250 g  xocolata de postre (cacau 64%)
200 g xocolata fondant triturat o bé pepites de xocolata
75 g farina
50 g mantega
150 g sucre integral
2 ous
1 culleradeta d'essència d'avellana o vainilla
1 pessic de sal
1 culleradeta de llevat químic

COM ES FA?
- En un bol que pugui anar al microones, desfem els 250 g de xocolata al microones, junt amb la mantega. Deixem temperar.

- En un bol gran, batem els ous junt amb el sucre. Després incorporem la sal, la farina i el llevat, remenant bé cada vegada que incorporem un dels ingredients.

- Quan la xocolata ja està temperada, l'afegim al bol gran i incorporem l'essència de vainilla o avellana.

- Finalment incorporem les pepites de xocolata (o xocolata picada) i barregem bé per tal que es distribueixin uniformement per la massa.

- Fiquem el bol a la nevera durant almenys 30 minuts perquè es refredi bé la massa.

- Amb les mans, agafem petites porcions de massa, formem boletes i les aplanem una mica. Les posem damunt la safata del forn que prèviament haurem folrat amb paper de fornejar o una planxa de silicona. Les hem de posar separades perquè al fornejar-les creixen, unes 9 galetes per fornejada.

- Tornem a ficar la safata amb les galetes a la nevera durant uns 20 minuts per tornar a refredar la massa. Això és important perquè així no s'expandeixen tant en el forn.

- Entre cada fornada, tornem a posar el bol a la nevera perquè s'endureixi la massa.

- Encenem el forn a 175ºC, i quan ja està calent, fiquem les galetes, a la part alta del forn, i deixem fornejar uns 12 ó 13  minuts. No hem de deixar-les més temps perquè per dintre han de quedar tendres.

- Treiem del forn i deixem refredar abans de menjar. Quan refreden s'endureixen.

COMENTARIS: Recepta trobada a Pequerecetas