diumenge, 3 de maig de 2015

Pastís de formatge (tipus Cheese cake)



INGREDIENTS:
200 g galetes Digestive o Maria
75 g mantega
350 g nata líquida
350 g formatge crema (tipus Philadelphia)
40 g de sucre
5 g gelatina neutra en pols o un sobre de quallada
Melmelada de fruites del bosc, maduixa, gerd, etc.

COM ES FA?
- Folrem la base d'un motlle (desmotllable) amb paper de fornejar.

- Triturem les galetes i desfem la mantega. Ho barregem. Aboquem sobre el motlle del pastís i, amb una cullera, anem repartint uniformement fins a cobrir la base del motlle. Deixem refredar 10 minuts.

- En un pot, posem a bullir la nata líquida junt amb el sucre, passats uns segons, afegim el formatge fresc i remenem contínuament fins que quedi una massa homogènia.

- Si el que afegim és gelatina: quan està fora del foc, afegim la gelatina i remenem. Si el que afegim és la quallada: en una mica de llet, desfem la quallada de manera que no quedin grumolls, i ho afegim al pot. Ho deixem 7 minuts.

- A continuació, aboquem tota la barreja al motlle on ja tenim la base de galetes, deixem refredar i després ho fiquem a la nevera, un mínim de 6 hores.

- En el moment de servir, aboquem la melmelada per sobre cobrint tota la superfície.

- És millor fer-lo d'un dia per l'altre.

COMENTARIS: Recepta trobada a Mujerity. Amb quallada queda més cremós que amb gelatina.