diumenge, 17 de maig de 2015

Pastís de maduixes tipus mousse



INGREDIENTS:
Per a la base:
200 g galetes maria
60 g mantega a temperatura ambient
400 g maduixots per fer puré
10-12 maduixots per decorar
250 g nata muntada
6 cullerades de sucre
7 fulles de gelatina

COM ES FA?
Per fer la base:
- Triturem les galetes i barregem amb la mantega que ha d'estar a temperatura ambient. Amb la pasta, folrem la base d'un motlle d'uns 20 cm. (que ha de ser desmotllable i prèviament haurem embadurnat amb mantega) i repartim bé perquè quedi una capa uniforme. Reservem guardant-la a la nevera.
 
- Netegem els 400 g de maduixots, els tallem i els espolvoregem amb el sucre. Els reguem amb el suc de mitja llimona i els deixem reposar un mínim de 10 minuts.

- Batem la nata fins que quedi ben muntada. Reservem.

- Tallem els maduixots que tenim reservats a llesques no gaire fines i els anem posant al voltant de tot el diàmetre, amb la part tallada cap a fora.

- Posem les fulles de gelatina en remull en aigua freda durant uns 5 minuts.

- Agafem els maduixots que tenim reposant amb el sucre i els passem pel minipimer per fer-hi un puré.

- Agafem unes 6-8 cullerades d'aquest puré de maduixes i el posem en un pot a escalfar, abans que arribi a bullir, afegim la gelatina escorreguda, i remenem, fora del foc, fins que estigui totalment disolta. Afegim la resta de puré de maduixes i seguim remenant.

- A continuació, incorporem la nata muntada.

- Aboquem la barreja dintre del motlle, a sobre de la base de galetes, i fiquem el pastís al congelador durant 1 hora, després ho passem a la nevera fins al moment de menjar-ho.