dissabte, 23 de maig de 2015

Torta d'oli i sucre




INGREDIENTS:
200 ml aigua
150 ml oli d'oliva
1 culleradeta (de moka) de sal
1 ou
1 cullerada de sucre
500 g farina de força
1 sobre llevat sec de forner
 sucre per espolvorear

COM ES FA?
- A la panificadora  (Home Bread Baguette, Moulinex) posem els ingredients en l'ordre indicat, menys el sucre per espolvorejar. Posem el programa d'amassat i llevat (número 13, 1 hora 25 minuts).

- Si ho fem a mà: en un bol diluïm el llevat amb aigua tèbia. Un cop disolta, afegim el sucre i barregem bé. En un altre bol posem la farina i la sal, fem un forat en el centre i aboquem la barreja anterior. Barregem bé fins a obtenir una massa que deixarem reposar en el bol, ben tapada, durant 30 minuts. Passat aquest temps, afegim l'ou, l'oli i amassem durant 10 minuts. 

- A continuació, formem una bola i la posem en un bol engreixat amb oli. El tapem amb film de cuina i deixem reposar tota la nit a la nevera. Si tenim pressa, també podem deixar-la a temperatura ambient 2-3 hores.

- Al dia següent, folrem la safata del forn amb paper de fornejar. Amassem una mica la massa, i la posem sobre la safata, donant-li forma arrodonida. Tapem la massa i la deixem que fermenti 30 minuts.

- Encenem el forn a 220ºC amb escalfor a dalt i a baix.

- Passat el temps de fermentació, espolvoregem amb abundant sucre, i fiquem en el forn ja calent durant uns 20 minuts, vigilant que no se'ns cremi. Si veiem que es torra massa, deixem només l'escalfor de baix.

- Deixem refredar sobre una reixeta.