divendres, 12 de juny de 2015

Galetes daneses (de mantega)


INGREDIENTS:
250 g farina rebosteria
150 g mantega a temperatura ambient tallada en daus
75 g sucre glass
1 ou mitjà
un pessic de sal

COM ES FA?
- En un bol barregem la farina amb el sucre glass i un pessic de sal.

- A continuació afegim la mantega a temperatura ambient, tallada a petits daus o bé ratllada. Amassem amb les mans fins a obtenir una textura que sembli pa ratllat.

- Incorporem l'ou i seguim amassem amb les mans fins aconseguir una massa homogènia.

- A la massa podem donar-li forma de rulo, d'uns 4 cm. de diàmetre, i l'emboliquem en film transparent, o bé l'estirem amb el corró, entre dos papers de fornejar per evitar que se'ns enganxi. Deixem reposar a la nevera al menys durant 1 hora.

- Escalfem el forn a 180º C, amb escaldor a dalt i a baix.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar. Treiem la massa de la nevera i tallem el rulo en llesques d'aproximadament 0,5 cm. de gruix. amb un ganivet ben esmolat, o bé, tallem les galetes amb els motlles de galetes.

- Deixem fornejant uns 10-12 minuts, hem de vigilar que no se'ns cremin. Si veiem que es torren massa, deixem només l'escalfor a la part de baix.

- Deixem refredar sobre una reixeta, i mengem quan estan totalment fredes.