dijous, 2 de juliol de 2015

Coca sense sucre ni llet



Aquesta coca és com la de Sant Joan o la de crema , però substituint la llet per llet vegetal, en el meu cas de civada, la mantega per oli d'oliva suau, i el sucre i mel per sirop d'àgave. També he substituit la farina de força per farina blanca d'espelta.

INGREDIENTS:
1 culleradeta de sal
200 ml. de llet vegetal (en el meu cas de civada)
1 cullerada d'aigua d'azahar
105 g. sirop d'àgave
100 g oli d'oliva suau
1 ou gran (L)
raspadura de taronja i llimona
500 g farina d'espelta
1 sobre llevat sec de forner


Per decorar: panses o fruits vermells dessecats i hidratats, ametlles filetejades, una mica d'anís dolç

COM ES FA?
La manera de fer-la és bàsicament igual que en el cas de les coques de Sant Joan o la de crema:

- Posar a la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex) els ingredients (menys els de decoració), primer els líquids i després els sòlids. Posem el programa d'amassat i llevat (número 13, 1 hora 25 minuts).

- Quan hagi acabat, treiem la massa i la posem sobre la safata del forn que haurem folrat de paper de fornejar. Estirem la massa per donar-li la forma que desitgem.

- Pintem la massa amb anís, posem els fruits vermells, que prèviament haurem hidratat, i les ametlles filetejades.  Deixem reposar aproximadament 1 hora o fins que hagi doblat el seu volum (jo la poso al forn a 36ºC).

- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix, i posem a coure durant 15 minuts. Hem de posar un recipient de fang amb aigua a la part baixa del forn per humitejar l'ambient.

- Treiem la coca i deixem refredar sobre una reixeta.


2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Ja,ja. Doncs a veure quan aconsegueixes substituir la farina per una sense gluten i ja serà la repera de les adaptacions. Tu pots!!!! ;-)

Jo mateixa ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.