dissabte, 15 d’agost de 2015

Bollos preñaos



INGREDIENTS:
3 xorissos no gaire secs
180 g llet tèbia
1 culleradeta sal
1 ou
100 g mantega a temperatura ambient
500 g farina de força
1 sobre llevat sec de forner

Per pintar: una mica de llet


COM ES FA?
- A la panificadora fiquem tots els ingredients, menys els xoriços, en l'ordre indicat. Posem el programa d'amassar i fermentar (1 hora, 25 minuts).

- Quan hagi acabat, estirem la massa sobre la superfície de treball i l'anem tallant en porcions iguals. Agafem un tros de xoriço, el pelem i l'emboliquem amb la massa, tancant bé les vores perquè el xoriço no surti per fora.

- Posem els panets sobre una safata de forn, prèviament folrada de paper de fornejar, i deixem que torni a reposar, en un lloc càlid, una hora fins que hagi doblat el seu volum.

- Preescalfem el forn a 180ºC, pintem els panets amb una mica de llet, i fiquem la safata al forn durant uns 15-20 minuts, amb escalfor a dalt i a baix. Hem de mirar que no es quedin massa torrats.

- Deixem refredar sobre una reixeta abans de menjar.