dissabte, 1 d’agost de 2015

Pa de pessic de Red velvet cake



INGREDIENTS:
250 g farina de rebosteria
30 g cacau en pols sense sucre
100 g sucre
250 g oli oliva suau o girasol
2 ous L
1 culleradeta de sal
1 culleradeta extracte de vainilla
colorant vermell.
250 g de buttermilk (250 g llet i 1 cullerada de suc de llimona)
1 cullerada de bicarbonat
2 cullerades de vinagre de vi blanc

Per fer el frosting:
550 g formatge crema
100 g formatge de cabra suau
80 g sucre glass
 
COM ES FA?
- Comencem preparant el butermilk: al got de llet li afegim el suc de llimona i deixem reposar durant 10 minuts.

- Encenem el forn a 180ºC.

- En un bol barregem la farina, el llevat i el cacao, reservem.

- En un altre bol, batem l'oli junt amb el sucre i anem afegint els ous, un a un. Afegim el colorant, la sal, la vainilla i remenem.

- De manera alternativa, afegim la barreja de farina i cacau i el buttermilk, començant i acabant amb la farina.

- Barregem el bicarbonat i el vinagre, remenem i ho incorporem a la massa. Remenem bé.

- Folrem el motlle amb paper de fornejar o bé l'embadurnem amb mantega i farina. Hi aboquem la massa.

- Fiquem al forn durant uns 40 minuts, fem la prova de l'agulla abans de treure'l per comprovar que estigui ben cuit.

- Deixem temperar dintre del motlle, quan estigui tebi, el desmotllem i que acabi de refredar sobre una reixeta.

- Quan està totalment fred, el tallem per la meitat i el farcim del frosting.

Si ara volem fer el frosting de formatge:
- Batem el formarge crema junt amb el formatge de cabra i el sucre fins que es formi una crema lleugera i flonja.

- Amb el frosting que ens sobre, cobrim el pastís de forma desigual, fent el dibuix d'unes ones grans.

OBSERVACIONS: El pa de pessic, sense el frosting de formatge, és molt poc dolç. Per endolcir-lo, podem espolvorejar sucre glass per sobre.