divendres, 31 de juliol de 2015

Roscos casolans


INGREDIENTS:
3 ous
9 cullerades de llet
9 cullerades de sucre
9 cullerades d'oli d'oliva 0,4º
8 cullerades d'anís dolç
pell d'una llimona
1/2 sobre de llevat químic
ratlladura d'una taronja
585 g farina de rebosteria tamisada
oli oliva suau, sucre glass

COM ES FA?
- En una paella posem a escalfar les 9 cullerades d'oli d'oliva, quan estigui calent, afegim la meitat de la pell de llimona i deixem durant 1 minut. Treiem la pell de la llimona i deixem refredar.

- En un bol posem el sucre, la ratlladura de taronja, la llet, els ous, l'anís i barregem bé. Quan l'oli ja estigui fred, l'incorporem a la barreja i remenem fins a integrar.

- En un altre bol, posem la farina tamisada junt amb el llevat i hi aboquem la barreja anterior. Barregem fins a obtenir una massa homogènia i deixem reposar 25-30 minuts.

- Preparem un plat amb sucre i una mica de canyella, que serà on arrebossarem els roscos quan estiguin fregits.

- Posem una paella amb força oli i l'altra meitat de la llimona. Deixem 1 minut i l'enretirem.

- Fem els roscos, afegint una mica de farina sobre la massa per evitar que se'ns enganxin, i els fregim en l'oli calent.

- Quan ja han refredat, les espolovoregem amb sucre glass.

COMENTARIS: Recepta trobada a Mis recetas preferidas, amb les meves modificacions. És una massa poc dolça, així que si ens agrada més dolça, haurem d'afegir-hi una mica més de sucre.