divendres, 25 de desembre de 2015

Braç de gitano sense gluten ni lactosa



INGREDIENTS:
Per al pa de pessic:
3 ous
100 g de sucre
100 g de farina sense gluten (Mix Pan de Schär)
una culleradeta de llevat sense gluten (Molino Real)

Per al farcit: crema pastissera sense gluten ni lactosa

Per a la cobertura:
100 g xocolata fondant sene gluten (Nestlé postres intenso 65% cacau)
100 g llet d'arròs
50 g mantega o margarina sense lactosa (a temperatura ambient)

COM ES FA?
- El dia abans fem la crema pastissera sense gluten ni lactosa perquè estigui freda i hagi espessit suficientment quan hagim de farcir el tronc.

Per fer el pa de pessic:
- Encenem el forn a 180ºC.

- Separem les clares dels rovells i les batem fins que estiguin a punt de neu. Reservem.

- En un bol, barregem els rovells i el sucre. A continuació li afegim la farina sense gluten junt amb el llevat sense gluten i barregem bé.

- Incorporem suaument les clares muntades a punt de neu fins que obtinguem una barreja homogènia.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i escampem la massa per sobre.

- Ho posem al forn durant 10 minuts (màxim 11). No ho hem de deixar més estona perquè si no s'asseca massa el pa de pessic.

- Passats els 10 minuts, treiem la massa de la safata, li posem un altre paper de fornejar per sobre i li donem la volta, la col·loquem sobre el marbre i li treiem el paper que hem posat per coure, intentant que no se'ns trenqui el brioche, i el deixem refredar sobre el mateix marbre tapat amb un drap perquè mantingui la humitat, uns 5 minuts. Quans'hagi refredat ja el podem farcir.

- Abans de farcir-lo, tallem les vores del pa de pessic perquè quedi tot més igualat.

- Escampem la crema  pastissera per sobre del pa de pessic i anem enrotllant-lo sobre si mateix.

Per fer la cobertura:
- Desfem la xocolata a foc suau junt amb la lle i la mantega o margarina. Remenem contínuament. fins que estigui tot ben desfet.

- Amb un pinzell, cobrim tota la superfície del braç de gitano amb la xocolata, ajudant-nos d'un pinzell i el fiquem a la nevera fins al moment de servir.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Ohhhhh!! Encara el recordo. Es fonia a la boca de boníssim que era.