diumenge, 25 de setembre de 2016

Pastís de formatge de Polònia (Sernik)




INGREDIENTS:
una planxa de pasta brisa

80 g farina de rebosteria
1,5 culleradetes de llevat químic
50 g mantega a temperatura ambient
625 g de formatge quark cremós
3 ous
140 g  sucre
50 ml de nata liquida 30%
50 g de panses
un rajolí de rom (opcional)
1 cullerada de pell de taronja confitada
ratlladura de 1/2llimona
unes gotes d'aroma de taronja (opcional)*

*l'aroma de taronja es pot comprar al Lidl

COM ES FA?
- Posem en remull les panses amb el rom.

- Preescalfem el forn a 180ºC, amb escalfor només a baix.

- Folrem un motlle rod, de 24 cm. de dàmetre, amb paper de fornejar i a sobre estenem la pasta brisa.

- Separem les clares i els rovells dels ous i muntem les clares a punt de neu fort. Reservem.

- En un bol batem els rovells junt amb el sucre fins a obtenir una massa blanquinosa. Afegim la mantega i barregem bé.

- Incorporem el formatge, la farina barrejada amb el llevat, la nata líquida, la ratlladura de llimona i l'aroma de taronja. Anem batent amb cada ingredient que afegim fins a obtenir una crema.

- Incorporem les clares muntades  i barregem tot suaument amb una espàtula.

- Escorrem les panses i les afegim a la crema de formatge. Incorporem la pell de taronja confitada.

- Aboquem la crema en el motlle i fiquem la tarta al forn durant 1 hora. Per comprovar que està feta, fem la prova de l'agulla.

-Apaguem el forn i deixem el pastís dintre, amb la porta mig oberta, fins que es refredi totalment.

- Quan està freda, espolvoregem amb sucre glass.

COMENTARIS: Aquest pastís és de la cuina polaca.


1 comentari:

Noe mipasioncocinar ha dit...

Me encantan las tartas de queso, que rico tiene que estar este que nos traes, que ganitas dan de comer una buena porción,besos