dijous, 6 d’octubre de 2016

Galeta perfecta




INGREDIENTS:
150-175 g de sucre glass (segons si li posem molta glassa per sobre o no li posem)
400 g farina de rebosteria tamisada
225 g mantega a temperatura ambient.
1 ou petit
2 culleradeta de sucre avainillat
1 culleradeta de sal
1 culleradeta d'extracte de vainilla

COM ES FA?
-En un bol barregem (procurant no incorporar aire) la mantega amb el sucre, la sal i el sucre avainillat.

- Afegim l'ou i l'extracte de vainilla. Barregem fins a tenir una crema de textura uniforme.

- A continuació incorporem la farina en 3 vegades i amassem una estona. Fiquem la massa a la nevera una estona perquè es refredi la mantega i així ens resulti més fàcil estendre la massa.

- Ajudant-nos del corró, estirem la massa entre dos papers de fornejar i, amb el tallapastes, fem la forma de les galetes. Deixem reposar a la nevera una mitja hora perquè la massa es torni a endurir.

- Encenem el forn a 190ºC.

- Quan el forn està calent, introduïm la primera remesa de galetes i les deixem durant 7 minuts, just fins abans que es comencin a daurar per les vores (veurem que queden molt blanques). Les deixem refredar sobre una reixeta. Repetim l'operació fins que acabem de coure totes les galetes.

- Quan ja estan totes cuites, apaguem el forn, esperem una mica i fiquem totes les galetes juntes al forn repartides en dues safates. És igual que estiguin juntes i es toquin. El forn ha d'estar calent però apagat. Les deixem dintre uns 20 minuts. Així tindrem unes galetes cruixents, encara que segueixen blanques.

 COMENTARIS: Recepta trobada a Mensaje en una galleta. Recorda a les galetes daneses.

 

1 comentari:

Noe mipasioncocinar ha dit...

Una galletas de mantequilla fantásticas, a mi este tipo de galletas me encanta, besos