dissabte, 15 d’octubre de 2016

Galetes de xocolata perfectes


INGREDIENTS:
250 g de mantega a temperatura ambient
300 g sucre glass
2 ous
una culleradeta d'extracte de vainilla
una culleradeta petita de sal
85 g cacau (o bé 15 g cacau + 70 g xocolata negra fondant ratllada))
420 g farina tamisada

COM ES FA?
- En un bol barregem la mantega tallada a quadradets petits, amb el sucre.

- Incorporem els ous i la vainilla i remenem fins a obtenir una massa homogènia.

- Afegim el cacau i tornem a remenar perquè es barregi bé amb la massa.

- Incorporem la farina tamisada en 3 ó 4 vegades i remenem cada vegada.


- Estirem la massa entre dos papers de fornejar. Li fem un gruix de mig cm. aproximàdament, i la deixem reposar a la nevera perquè endureixi (1 hora o més).

- Encenem el forn a 180ºC. Folrem la safata del forn amb paper de fornejar.

- Passat el temps, treiem la massa de la nevera i amb un tallapastes, fem la forma de les galetes i les col·loquem a la safata del forn deixant una mica de distància entre elles.

- Entre fornada i fornada, fiquem la massa sobrant de les galetes al forn perquè s'endureixi i sigui més fàcil de tallar.

- Quan el forn ja està calent, fiquem les galetes i les deixem entre 7-9 minuts, segons ens agradi més o menys tendres (més temps = cruixents.). Després les posem 1 minut al grill perquè acabin de quedar-se cruixents per sobre.

- Deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS: Són unes galetes molt bones.

1 comentari:

Noe mipasioncocinar ha dit...

Desde luego que tienen que estar muy ricas, la pinta como dice el nombre es perfecta,besos