divendres, 14 d’octubre de 2016

Pastís invisible de poma


Aquest tipus de pastissos porten molta fruita i molt poca farina.

INGREDIENTS:
5-6 pomes golden grans (uns 780 g. pelades, sense pinyols i tallades)
2 ous
50 g sucre integral
20 g mantega
100 ml. llet d'arròs o qualsevol altre llet vegetal
70 g. farina
1 culleradeta de llevat químic sense gluten
un pessic de sal
1 vaina de vainilla

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 200º. Preparem un motlle d'uns 22 cm. folrat amb paper de fornejar.

- Tamissem la farina junt amb el llevat químic i la sal. Reservem.

- En un bol, batem els ous junt amb el sucre i la vainilla durant força estona fins que hagin triplicat el seu volum.

- En un recipient desfem la mantega, i li afegim la llet. Remenem bé. Incorporem aquesta barreja al bol on està la barreja d'ous i sucre.

- Afegim la farina i anem remenant suaument fins que no quedi cap grumoll.

- Pelem les pomes, les tallem a quarts i els hi treiem les llavors. Les tallem a llesques molt primes. A mesura que anem pelant les pomes, les incorporem al bol on està la barreja i les submergim bé perquè quedin impregnades de la barreja i així no s'xidin amb el contacte amb l'aire.

- Quan ja hagim pelat i tallat totes les pomes, emplenem el motlle amb la barreja i procurem allisar la superfície.

- Fiquem al forn durant uns 30 minuts. Si veiem que per sobre queda molt blanc, podem espolvorejar una mica de sucre integral uns minuts abans que acabi el temps de cocció. Abans de treure'l, fem la prova de l'agulla.

- Treiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta. Deixem que refredi totalment abans de desmotllar.

- Es pot fer d'un dia per l'altre.





1 comentari:

Noe mipasioncocinar ha dit...

Mmm creo que tiene que estar delicioso, los pasteles de manzana me encantan y procuro hacer todos los que puedo, así que tomo buena nota como este no lo he probado nunca,besitos