dissabte, 5 de novembre de 2016

Cozonac

INGREDIENTS:
Per a la massa:
320 g. farina de força
2 rovells d'ou
140 g. llet
95 g. sucre
30 g. oli de girasol (o d'oliva suau)
2 culleradetes llevat sec de forner
7 g. suc de llimona
un pessic de sal
unes gotes de rom
ratlladura de taronja

Per al farcit:
2 clares d'ou
35 g. sucre glass
125 g. anous triturades
15 g. de cacau pur
unes gotes de rom
ratlladura de naranja

Cobetura:1 ou  per pintar

COM ES FA?
- Barregem 50 g de llet temperada, 50 g de farina i el llevat. Tapem i deixem reposar 30 minuts.

- Amassem amb la resta d'ingredients fins que obtinguem una massa tova semblant a la del brioix. Posem la massa en un bol embadurnat d'oli, tapem amb plàstic i deixem fermentar fins que dobli el seu volum.

- Ara anem preparant el farcit: muntem les clares i afegim el sucre glass remenant fins a obtenir un punt de neu molt fort.

- Incorporem la resta d'ingredients del farcit al merengue i barregem amb moviments suaus.

- Dividim la massa en dos, i estirem una de les meitats formant un rectangle (no gaire prim perquè després, quan hagim de manipular la massa, no se'ns trenqui). Extenem el farcit per tota la superfície deixant les vores lliures, i enrotllem. Reservem i fem el mateix amb l'altra meitat.

- Anant amb compte, entrellacem els dos cilindres de massa i els posem en un motlle de cake embadurnat de mantega i farina.  Deixem levar entre 2 i 3 hores.

- Preescalfem el forn a 180ºC.

- Pintem la massa amb ou batut i fiquem al forn uns 45 minuts. Si la superfície es torra massa, tapem amb paper d'alumini.

- Deixem refredar abans de desmotllar-lo perquè si es treu deseguida del motlle es pot trencar.

COMENTARIS: Recepta trobada a Bloc de recetas
 

1 comentari:

Noe mipasioncocinar ha dit...

Que rico se ve, tiene un corte fantástico,besos