divendres, 9 de desembre de 2016

Cake de taronja



INGREDIENTS (per a un motlle de 10cm x 28cm):
Pell d'una taronja
210 g sucre
3 ous M
un pessic de sal
90 g nata líquida (35% greix)
165 g farina rebosteria
1 sobre de llevat químic
60 g mantega (jo li he posat oli d'oliva suau)

Per fer la glassa:
200gr azúcar glass
zumo de naranja

COM ES FA?
- En un bol barregem la pell de taronja ratllada amb el sucre. Amb els dits, ho barregem bé, aixafant la pell contra el sucre, perquè el sucre s'impregni bé de l'aroma de la taronja. Ho deixem reposar una estoneta.

- Encenem el forn a 170ºC. Folrem el motlle de cake amb paper de fornejar.

- A la barreja de sucre i pell de taronja, afegim els ous, barregem bé fins a integrar els ingredients.

- A continuació, i sense deixar de remenar, incorporem el pessic de sal, i finalment la nata líquida.

- Quan tot estigui ben barrejat, tamisem la farina amb el llevat, i els incorporem a la massa anterior. Remenem bé.

- Incorporem l'oli. Si utilitzem mantega, haurem de fondre la mantega fins que estigui totalment desfeta i la incorporem a la barreja anterior. Barregem bé amb les varetes.

- Emplenem el motlle i fiquem al forn durant 35 minuts o fins que el cake estigui ben cuit (prova de l'agulla).

- Passat el temps de cocció, ho treiem del forn i ho deixem uns cinc minuts dintre del motlle i sobre una reixa. Després el treiem del motlle, li treiem el paper de fornejar i el deixem refredar sobre la reixa.

- Fem la glassa: en un bol posem el sucre glass i li anem afegint, a poc a poc, el suc de taronja, fins que hagim obtingut una textura semilíquida.

- A sota de la reixa, posem una safata i glassegem el cake.

- Deixem refredar totalment abans de consumir.

COMENTARIS: Molt bo, amb molt gust a taronja. Recepta trobada a La cuinera, amb les meves modificacions.