diumenge, 22 de gener de 2017

Arròs amb carabassa i cúrcuma


INGREDIENTS (per a 2 racions):
 2 tassetes (de les de cafè) d'arròs rodó (jo utilitzo integral)
1 rodanxa gran de carabassa
2 cullerades de tomàquet triturat o salsa de tomàquet
1/2 ceba
oli oliva verge extra
sal
pimentó de la Vera
1 culleradeta plena de cúrcuma

COM ES FA?
- Piquem la ceba en trossets petits, i la carabassa en dauets petits.

- En una cassola escalfem oli d'oliva i sofregim la ceba amb un pessic de sal.

- Quan la ceba ja està transparent, incorporem la carabassa. La saltegem uns minuts a foc alt, i després posem el foc al mínim i deixem coure, tapat, durant 8 minuts. Anem remenant de tant en tant.

- Apugem el foc, afegim l'arròs,el pimentó de la Vera, la cúrcuma i el tomàquet. Barregem bé. Afegim una mica més de dos gots d'aigua, remenem i deixem que es faci 4 minuts a foc alt. Passat aquest temps, tapem i deixem que s'acabi de coure, a foc mig i tapat. Anem remenant de tant en tant, aixefant la carabassa amb la cullera de fusta perquè així quedarà un arròs més melós.

- Quan es consumeixi el suc, ja estarà fet. Si utilitzem arròs integral, com que el temps de cocció és més llarg, anirem vigilant que no ens quedem sense suc abans que l'arròs estigui cuit.

COMENTARIS: Recepta trobada a Paraíso Vegetal