dissabte, 14 de gener de 2017

Galetes de gingebre



INGREDIENTS:
100 g mantega a temperatura ambient
100 g sucre integral
1 ou M
100 g de mel (o 80 g de mel i 20 g melaza)
360 g farina de rebosteria
1 culleradeta de llevat químic
1/2 culleradeta de canyella en pols
2 1/2 culleradetes de gengibre en pols
1 pessic de sal
Glassa per a decorar

COM ES FA?
- En un bol batem el sucre amb l'ou i la mantega fins que estigui força integrat. Podem desfer la mantega al microones perquè sigui més fàcil de barrejar. A continuació afegim la mel i tornem a remenar fins que estigui integrat del totl

- Incorporem a la barreja la farina tamisada, el llevat i les espècies. Remenem fins a tenir una massa homogènia.

- Estirem la massa entre dos papers de forn ajudant-nos amb un corró fins a que tingui un gruix de 3 ó 4 mm.

- Fiquem la massa a la nevera perquè endureixi, aproximadament 1 hora, i així sigui més fàcil tallar amb el tallapases.


- Treiem de la nevera, tallem amb el tallapastes i tornem a ficar a la nevera uns 30 minuts.

- Encenem el forn a 175ºC i fornegem durant 12-15 minuts fins que estiguin daurades. A partir del minut 12, comencem a vigilar que no es facin massa.

- Treiem del forn i deixem refredar totalment sobre una reixeta abans de decorar. amb glassa real que podrem tenyir amb colorant alimentari.