dissabte, 14 de gener de 2017

Rohliky o bollos txecs



INGREDIENTS: (surten uns 9)
500 g farina de força
250 ml aigua
2 rovells d'ou
6 g de llevat sec de forner
50 g mantega
15 g sucre (jo he posat panela)
10 g sal
1 ou per pintar
llavors de rosella o d'anís

COM ES FA?
- En un bol es barregen tots els ingredients i amassem una mica. Després passem la massa sobre una superfície de treball i seguim amassant fins que obtinguem una massa fina, llisa i elàstica.

- Fem una bola amb la massa, la posem en un bol embadurnat d'oli, tapem amb film de cuina, la posem en un lloc càlid, i la deixem reposar durant 1 hora.

- Passat aquest temps, separem la massa en porcions d'uns 80 g cadascuna.

- Fem una bola amb cada porció, després estenem amb el corró donant-li forma triangular.

-Enrotllem la massa triangular sobre si mateixa, començant per la part ample, i que ens quedi amb forma de croissant. Ens ha de quedar ben tens (a mesura que anem enrotllant, anem estirant la massa per l'altre extrem) i segellat.

-Pintem amb ou batut i espolvoregem amb llavors de rosella o d'anís.

- Deixem reposar uns 30 minuts més perquè guanyin volum però que se segueixin marcant els plecs.

- Escalfem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix..

- Fornegem durant uns 13-15 minuts, fins que estiguin daurats per fora.

- Deixem refredar sobre una reixeta..