dimecres, 4 de gener de 2017

Sopa de ceba

INGREDIENTS:
1 ceba dolça per persona
2 ous durs
4 llesques de pa
Formatge ratllat que es fongui
1 litre brou vegetal (o de pollastre)
Un gra d’all
Una cullaradeta de farina o maicena
Una mica de brandy
Oli d'oliva
1 culleradeta de farigola
Sal, pebre
* si no tenim cebes dolces, utilitzem cebes normals i afegirem una culleradeta molt petita de sucre

COM ES FA?
- Tallem les cebes a làmines fines. Piquem l’all ven finet. Sofregim les cebes i l’all en oli . Ho salem i ho pebrem. Ho deixem fer a foc lent.

- Quan la ceba ja està transparent, afegim una cullaradeta de farina, el brandy i la farigola. Ho remenem bé i deixem que el brandy s’evapori una mica.

Hi afegim el brou i ho fem bullir 10 minuts.

Ho retirem del foc i ho posem en tarrines, millor si són de fang. Trenquem un ou dintre de cada terrina.

- Hi afegim una llesca de pa torrat a sobre i la cobrim amb formatge ratllat que es fongui. Ho posem a gratinar al forn un moment perquè agafi color.

- Ja es pot servir. Si les terrines són de fang triga una mica a refredar-se.