divendres, 14 d’abril de 2017

Gall al forn amb llimona


INGREDIENTS (per a 1 persona):
1 gall mitjà netejat
1 patata
1 ceba
oli, sal, julivert picat (pot ser sec), pebre negre
llimones
2 dents d'all


COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix.

- Tallem la patata i la ceba en rodanxes de mig centímetre, i les posem en una safata que pugui anar al forn amb una mica d'oli d'oliva perquè no s'enganxin les patates. Salpebrem.

- Fiquem la safata al forn i deixem que es faci durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, treiem la safata del forn.

- Salpebrem el gall i el col·loquem a sobre de la base de patates i ceba.

- Pelem els alls i els tallem a llesques fines. Els posem a sobre del peix.

- Afegim una cullerada d'oli d'oliva per sobre del peix. Per sobre tirem el suc de mitja llimona. Afegim una mica de julivert picat.

- Tallem l'altra meitat de la llimona en rodanxes i el posem a sobre del peix.

- Fiquem al forn, amb escalfor a dalt i a baix, durant  uns 15 minuts, depenent de la mida del peix.