dijous, 22 de juny de 2017

Melmelada de tomàquet



INGREDIENTS:
530 g tomàquet (de pera) madur, pelat
200 g sucre integral
1/2 poma amb pell o pectina

COM ES FA?
- Rentem els tomàquets, amb un ganivet fem un tall a la pell i els posem a escaldar.

- Pelem els tomàquets, els tallem a trossos i els posem en una cassola de fons gruixut, junt amb el sucre integral.

- Posem el pot a coure, a foc mig remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. A mitja cocció triturem la barreja amb el minipimer.

- Deixem durant uns 40-50 minuts, fins que veiem que la melmelada ha agafat consistència (quan refreda es torna una mica més espessa).

- Quan ha acabat la cocció, treiem la poma o bé la triturem amb el minipimer per integrar-la a la melmelada (si la triturem, no es nota el seu sabor).

- Emplenem els pots, prèviament esterilitzats, quan la melmelada encara està calenta i fins a dalt de tot.

- Deixem refredar la melmelada i, a continuació, posem els pots a bullir durant 20 minuts en un recipient amb aigua perquè es faci el buit.