dissabte, 24 de juny de 2017

Ratatouille


INGREDIENTS:
1 pebrot vermell petit
1 pebrot verd petit
1 pebrot groc petit
1 ceba
1 dent d'all
1 llauna de tomàquet pelat sencer
1-2 albergínies estretes
1-2 carabassons
9-10 tomàquets de pera madurs
oli d'oliva
1 fulla de llorer
sal, pebre negre pimentó dolç (paprika),
herbes de provença o farigola, orenga i llorer
vinagre de mòdena

COM ES FA?
- Rentem els pebrots, li treiem el cor i les llavors, els emboliquem amb paper d'alumini i els posem al forn durant uns 30 minuts. Treiem del forn, deixem refredar i els pelem. Veurem que no ens queden tan cuits com quan els escalivem però ja s'acabaran de fer més endavant.

- Pelem la ceba i l'all (i treiem el cor a l'all) i els piquem procurant que no quedi tot massa triturat.

- En una paella, posem una mica d'oli d'oliva i sofregim la ceba amb l'all fins que estigui lleugerament daurada.

- Mentre es va fent la ceba, tallem els pebrots a daus petits i reservem.

- Quan la ceba ja està cuita, incorporem els pebrots, afegim sal i remenem. Incorporem una fulla de llorer i deixem que es cogui una estona, uns 10 minuts, aproximadament.

- Mentrestant, tallem els tomàquets de la llauna a daus petits i reservem. Passats els 10 minuts, afegim els tomàquets a la paella i deixem que es vagin fent a foc mig fins que es redueixi el líquid.


- Ara és el moment d'incorporar les herbes de provença, el pimentó dolç i pebre negre.  No tinguem por a posar força quantitat d'espècies perquè així li donarà més sabor. Afegim també una mica més de sal.

- Agafem una safata que pugi anar al forn i, quan ja ha acabat la cocció, repartim la barreja per la base de la safata.

- Tallem els carabassons, les albergínies i els tomàquets de pera en llesques  procurant que totes siguin de la mateixa mida.

- Repartim sobre la superfície de la safata intercalant: carabassó, albergínia, tomàquet, carabassó, albergínia, tomàquet, etc. Així fins que estigui tota la superfície de la safata coberta.


- Fem una vinagreta amb: oli d'oliva, farigola, vinagre de mòdena, pebre vermell i sal. Aboquem la salsa repartint-la per sobre de la superfície.

- Forn preescalfat a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix, i ho deixem entre 1.30 a 2.00 hores.