dissabte, 8 de juliol de 2017

Bacallà gratinat amb ceba caramelitzada




INGREDIENTS:
2 trossos de bacallà
1 ceba mitjana-gran
formatge ratllat
1 culleradeta de pimentó dolç
1 culleradeta de sucre
1 cullerada de vinagre de xerès
farina per arrebossar el peix
oli d'oliva

COM ES FA?
- Pelem la ceba i la tallem a rodanxes.

- En una paella posem una mica d'oli d'oliva, incorporem la ceba, el sucre i el pimentó dolç. Remenem i ho posem a foc baix perquè es vagi caramelitzant. Anem remenant de tant en tant.

- A mitja cocció, afegim la cullerada de vinagre i seguim caramelitzant.

- Mentrestant, arrebossem el bacallà amb farina. Quan hem acabat de caramelitzar la ceba, aprofitem l'oli per fregir el peix.

- En una safata, posem els trossos de bacallà, per sobre la ceba i per sobre formatge ratllat.

- Fiquem al forn el peix, amb escalfor a dalt i a baix, durant uns 10 minuts o fins que veiem que ja està gratinat.