diumenge, 13 d’agost de 2017

Galetes d'espígol (lavanda)


INGREDIENTS:
190 g sucre integral o blanc
1/4 tassa de mel
170 g mantega en pomada
1 culleradeta d'extracte de vainilla
2 culleradetes de llevat químic
400 g. farina de rebosteria
1 ou
2 cullerades soperes de flors d'espígol (lavanda) (seques o fresques)
un pessic de sal

COM ES FA?
- En un bol barregem la mantega (ha d'estar tova), el sucre i la mel. Remenem fins que estigui tot ben integrat.

- Incorporem l'ou, l'extracte de vainilla i l'espígol i tornem a barrejar.

- Afegim la farina, barrejada amb la sal i el llevat, i, amb les mans, barregem fins que tinguem una massa homogènia.

- Posem la massa en un bol i la fiquem a la nevera un mínim de 45 perquè la mantega s'endureixi i no ens costi tant donar forma a les galetes.

- Una mica abans que transcorri el temps, encenem el forn a 180ºC (escalfor només a baix) perquè li doni temps a escalfar-se.

- Treiem la massa de la nevera, estirem la massa i, amb un tallpastes, li donem la forma que vulguem.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar i dipositem les galetes al damunt, deixant una mica d'espai entre elles ja que, durant la cocció, creixen una mica.

- Fiquem al forn durant uns 11 minuts.

- Mentre està fent-se la primera fornada,  posem la massa que ens queda a la nevera a refredar perquè ens sigui més senzill manipular-la després.

-Passat el temps, les treiem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta.

    COMENTARIS: Recepta trobada a Placer al plato

    1 comentari:

    Jo mateixa ha dit...

    Quina bona pinta. Me,n menjaria unes quantes.