dijous, 10 d’agost de 2017

Melmelada de pera


INGREDIENTS:
1 kg de peres madures sense pell ni pinyols (llimonera)
250 g sucre (blanc o integral)
1/2 poma o pectina

COM ES FA?
- En una cassola de fons gruixut, posem les peres ja pelades, sense pinyols i tallades a trossos. Ho barregem amb el sucre i deixem que es maceri uns 20 minuts aproximadament.

- Posem el pot a coure, a foc mig remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Afegim mitja poma tallada a trossos o bé la pectina. A mitja cocció triturem la barreja amb el minipimer.

- Deixem durant uns 40-50 minuts, fins que veiem que la melmelada ha agafat consistència (quan refreda es torna una mica més espessa).

- Quan ha acabat la cocció, treiem la poma o bé la triturem amb el minipimer per integrar-la a la melmelada (si la triturem, no es nota el seu sabor).

- Emplenem els pots, prèviament esterilitzats, quan la melmelada encara està calenta i fins a dalt de tot.

- Deixem refredar la melmelada i, a continuació, posem els pots a bullir durant 20 minuts en un recipient amb aigua perquè es faci el buit.