dissabte, 23 de setembre de 2017

Coca de patata


INGREDIENTS:
5 ous
400 g patates
400 g sucre (*)
200 g ametlla molta
ratlladura d'una llimona i mitja
sucre glass (*)
(*) jo he utilitzat sucre integral

COM ES FA?
- Rentem les patates i les bullim amb la seva pell fins que estiguin toves. Les pelem i aixefem bé aum una forquilla o les passem pel passapurés. Les deixem refredar.

- Encenem el forn a 170ºC

- Separem els rovells de les clares. Batem les clares amb la meitat del sucre fins a obtenir un merengue espés.

- Batem els rovells amb la resta de sucre fins que doblin el seu volum. Incorporem la ratlladura de llimona.

- A continuació incorporem les patates aixefades i l'ametlla molta. Barregem molt bé.

- Incorporem les clares muntades i les barregem amb moviments suaus fins a integrar-les totalment amb la massa.

- Folrem un motlle rectangular amb paper de fornejar i hi aboquem la massa.

- Fiquem al forn durant uns 35 minuts. Abans de treure del forn, comprovem amb un escuradents si està prou cuit. El temps variarà segons la mida del motlle que utilitzem, ja que aquesta farà variar el gruix de la coca.

- Deixem refredar. Quan ja està totalment fred, espolvoregem amb sucre glass. 

COMENTARIS: Boníssima. Recepta trobada a Julia y sus recetas

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Donc fe de que era boníssima!!! Gràcies 😘