divendres, 9 de novembre de 2007

Beixamel

INGREDIENTS:
50 g farina (o Maicena)
1/2 litre llet
50 g mantega (o margarina)
sal
nou moscada

COM ES FA?
- Posem la llet a escalfar al microones, o al foc fins que estigui tèbia-calenta.

- En un altre pot, posem la mantega al foc perquè es desfaci. Quan estigui desfeta, treiem del foc, afegim la farina i remenem bé fins que es desenganxi de les parets.

- Tornem a posar el pot en el foc, i anem afegint la llet tèbia-calenta, al principi a poc a poc, remenant constantment amb les varilles per desfer els grumolls.

- Quan hem afegit tota la llet, incorporem la sal i la nou moscada i, sense deixar de remenar, fem bullir una mica fins que espessi.

- Si ens han quedat grumolls, podem passar-la pel minipimer. Atenció perquè si hem substituït la farina per maicena, al passar-la pel minipimer ens quedarà molt líquida, aleshores, millor passar-la pel colador xinés.

ANOTACIONS: La quantitat de llet dependrà de si volem una beixamel lleugera o més espessa, això si, la quantitat de mantega sempre ha de ser la mateixa que la de farina.
El fet de posar la llet calenta afavoreix que no apareguin grumolls.

Cap comentari: