dissabte, 21 d’octubre de 2017

Galletones manxegos


INGREDIENTS:
2 ous i un rovell
140 g oli oliva suau
140 g sucre
2 sobres dobles de gasosa (2 de cada color) o una cullerada sopera de llevat químic
400 g farina de rebosteria
ratlladura d'una llimona i pell d'una llimona
clara d'un ou
sucre glass


COM ES FA?
- Posem l'oli amb la pell d'una llimona en una paella al foc. Deixem que sofregeixi una mica. Enretirem del foc, treiem la pell i deixem refredar.

- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix.

- En un bol barregem dos ous i un rovell amb el sucre i batem fins que quedin blanquinosos. La clara de l'altre ou la reservem.

- Afegim la ratlladura de llimona, l'oli (fred) i la gasosa. Barregem bé.

- A poc a poc, anem incorporant la farina i remenem bé fins a obtenir una massa homogènia.

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar. Donem forma rectangular a les galetes i les anem col·locant a sobre. Amb una forquilla les ratllem.

. Per sobre pintem amb clara d'ou i espolvoregem amb sucre glass.

. Fiquem al forn durant uns 12-15 minuts, fins que veiem que per sobre estiguin torradetes.

- Treiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.


COMENTARIS: Recepta trobada a Julia y sus recetas