divendres, 20 d’octubre de 2017

Rosquilles de san Froilán



INGREDIENTS:
270 g llet
una culleradeta de sal
20 g rom
75 g mantega a temperatura ambient
3 ous
140 g farina
oli suau per fregir

Per a la glassa:
60 g sucre glass
unes gotes de suc de llimona
una mica d'aigua

COM ES FA?
- En un cassola posem al foc la llet, la mantega, el rom i la sal.

- Quan comenci a bullir, sense treure del foc, afegim la farina de cop i barregem bé perquè no quedin grumolls. Anem remenant fins que la massa es desenganxi de les parets. Deixem refredar uns 15 minuts.

- Passat aquest temps, afegim els ous, un a un, barrejant bé. Fins que no estigui bé integrat l'ou, no hem d'incorporar el següent.

- Tallem paper de fornejar en trossos de 5x5.

- Posem la massa en la màniga pastissera, amb boquilla rissada i gran. Anem fent rosques petites a sobre dels quadrats de paper de forn.

- Fregim en oli calent posant-les boca avall, de manera que el paper quedi per sobre. Quan estiguin prou fregides, el paper es desenganxarà, aleshores, donem la volta a les rosquilles perquè es fregeixin per l'altre costat.

- Les treiem del foc i les deixem escórrer sobre paper absorbent. Les deixem refredar.

- Ara fem la glassa. En un bol petit, posem el sucre amb unes gotes de llimona i una mica d'aigua. Anem afegint l'aigua que ens calgui per obtenir una glassa espessa.