diumenge, 25 de novembre de 2018

Pa de gingebre

INGREDIENTS:
250 g farina de rebosteria
2 cullerades de gingebre en pols
1/4 culleradeta de canyella en pols
1/4 culleradeta de pebre negre molt
1/4 culleradeta de sal
1/3 de tassa d'oli vegetal suau
Un sobre de llevat químic
2 huevos
1 tassa de sucre integral
1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
3/4 de tassa de cervesa (millor si és negra)

COM ES FA?

- Encenem el forn a 175ºC.

- En un bol barregem bé la farina, el gingebre en pols, el pebre negre, la canyella, la sal i el llevat. Reservem

- En un pot, escalfem la cervesa a foc mig, remenant de tant en tant fins que comenci a bullir. Enretirem del foc i incorporem el bicarbonat i el sucre, remenant fins que estigui totalment disolt.

- En un altre bol, batem els ous i li afegim l'oli, fins aconseguir una barreja uniforme.

- En el bol on tenim els ous i l'oli, li afegim, a poc a poc, la cervesa calenta i remenem.

- Finalment incorporem la barreja de farina i espècies que teníem reservada. Barregem fins a obtenir una massa homogènia.

- En un motlle, que prèviament haurem folrat de paper de fornejar, aboquem la barreja i la fiquem al forn durant uns 40 minuts.

- Passat aquest temps, treiem el pa del forn (fem la prova de l'agulla per comprovar que està ben cuit) i deixem refredar sobre una reixeta abans de desmotllar.

COMENTARIS: Recepta trobada a Recetario de cocina amb les meves modificacions.