diumenge, 21 d’abril de 2019

Pastís de carabassa, pastanaga, coco i canyella amb crema de formatge


INGREDIENTS:
Per a la massa:
250 g carabassa crua (150 g carabassa cuita al forn)
130 g pastanaga crua ratllada
90 g panses
50 g coco ratllat
210 g farina sense gluten (arròs i blat de moro, mix de farines,etc.)
3 ous
200 g sucre integral
100 g oli suau (oliva 0,4º, girasol, etc.)
1/2 culleradeta de vainilla líquida 
1 culleradeta de llevat químic
2 culleradetes de bicarbonat
2 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de nou moscada
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de sal

Per a la crema:
110 g mantega o margarina en pomada
110 g formatge tipus Philadelphia que no sigui desnatat (jo he utilitzat de cabra)
220 g sucre glass (jo l'he fet amb sucre integral)
1 culleradeta de canyella en pols


COM ES FA?
- Encenem el forn a 180ºC. Mentretant, tallem la carabassa a trossos i la pelem. Quan el forn ja està calent, la cuinem al forn durant 30 minuts.

- Mentretant, preparem el motlle que utilitzarem iel folrem amb paper de fornejar o bé l'embadurnem de mantega i farina.

- Ratllem la pastanaga.

-Passats els 30 minuts,treiem la carabassa del forn i aquest el mantenim engegat a 180ºC.

- Barregem la carabassa  amb l'oli i triturem fins a fer un puré. Afegim la pastanaga i reservem.

- Barregem el coco amb les panses i reservem.

- Barregem la farina amb el llevat, el bicarbonat, la sal i les espècies i reservem.

- Batem els ous junt amb el sucre fins que hagi doblat el seu volum. Incorporem la vainilla i seguim remenant.

- Incorporem la carabassa i seguim barrejant.

- Afegim les farines ajudant-nos d'un tamís i remenem fins a obtenir una massa homogènia, sense grumolls.

- Finalment, incorporem el coco junt amb les panses i tornem a remenar per incorporar-los bé a la massa.

- Aboquem la massa en el motlle i fiquem al forn, a 180ºC durant 40 minuts.

- Passat aquest temps, fem la prova de l'agulla per comprovar que estigui prou cuit abans de treure'l del forn. Deixem refredar totalment sobre una reixeta, i abans de desmotllar deixem reposar el pastís com a mínim 10 minuts.

Per fer la crema de canyella:
- Tamisem el sucre amb la canyella i reservem.

- Barregem la mantega amb el formatge crema amb les varilles durant 5 minuts.

- Incorporem el sucre i tornem a batre durant 5 minuts més.

- Deixem refrigerar a la nevera 5 minuts.

Per muntar el pastís:

- Quan el pa de pessic ja està totalment fred, l'obrim per la meitat, procurant que no se'ns trenqui. Separem les dues meitats.

- Ajudant-nos d'una cullera o espàtula, distribuïm una capa de crema en la meitat inferior. La capa no ha de ser gaire gruixuda.

- Tapem amb l'altra meitat i finalment cobrim el pastís amb una capa fina de crema de canyella.

- Decorem amb coco ratllat.


COMENTARIS: Recepta trobada a Sin glutenismo, amb les meves modificacions.

1 comentari:

MeHueleAQuemao ha dit...

¡Hola Secrets de Cuina! Soy Dani del blog MeHueleAQuemao. Oye, me encanta tu blog, tienes recetas muy curradas. Me gustaría comentarte una cosa, pero no veo dirección de correo a la que escribirte. Te dejo el mío: jebkiah7@gmail.com Un abrazo y espero que me escribas y hablemos. ¡Saludetes! :)