diumenge, 24 de novembre de 2019

Muffins vegans (amb xips de xocolata)



INGREDIENTS:
1 tassa de llet vegetal
1 culleradeta de vinagre de poma
2 tasses de farina (jo he utilitzat integral d'espelta)
2 i 1/2 culleradetes de llevat en pols
1/4 culleradeta de bicarbonat de sodi
1 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de sal
3/4 tassa de sucre integral
1/4 tassa d'oli d'oliva neutre
2 culleradetes d'extracte de vainilla
xipsde  xocolata (opcional)


COM ES FAN?
- Posem a escalfar el forn a 190ºC, amb escalfor només a baix.

- En un bol posem la llet vegetal i el vinagre de poma. Remenem i deixem reposar fins que qualli (uns 5 minuts).

- En un altre bol posem els ingredients secs: farina, llevat en pols, bicarbonat, canyella, sal, sucre), Remenem bé.

- Quan la barreja de llet i vinagre ja estan quallats, incorporem l'oli i l'extracte de vainilla. Remenem bé.

- Incorporem els ingredients líquids al bol on tenim els sòlids. Si volem incorporar xi psde xocolata ho fem ara. Barregem be fins a obtenir una massa homogènia.

- Preparem els motlles de magdalenes i els emplenem.

- Col·loquem la safata de forn a la part alta i fornegem durant uns 20-25 minuts. Abans de treure'ls del forn, el punxem per veure que estan cuits.

- Deixem refredar sobre una reixeta abans de desmotllar.


COMENTARIS: Recepta trobada a Green vivant. Molt bones i s'aguanten molt temps tendres en una caixa metàl·lica.