dilluns, 27 de gener de 2020

Coca de Sant Joan vegana


INGREDIENTS:
150 ml de llet vegetal
270 g farina de força
50 g de sucre integral
1 culleradeta d'aigua d'azahar
ratlladura d'una llimona
35 ml oli de girasol o d'oliva suau
1/2 sobre de llevat sec

Per decorar: crema de pastisseria vegana, pinyons, sucre, fruita confitada, etc.

COM ES FA?
- Posem tots els ingredients a la panificadora, posant primer els líquids i després els sòlids. Posem el programa d'amassat i llevat.

- Quan acabi el programa, estenem la massa sobre un paper de fornejar, donant.li forma allargada.

- La pintem amb una mica de llet vegetal, i li posem a sobre la crema o els pinyons, o la fruita, segons la vulguem fer,

- Tornem a deixar fermentar durant 1 hora i 1/2 en un lloc càlid i on no hi hagi corrent d'aire. Jo la fico dintre del forn a 35ºC.

- Passat aquest temps, encenem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix. Dintre del forn posem un recipient amb una mica d'aigua per crear una atmòsfera humida. Quan el forn ja estigui calent, introduïm la coca durant 20 minuts.

COMENTARIS: Molt bona. Recepta trobada a Delantal de alces, amb les meves modificacions.


Cap comentari: