dilluns, 13 de gener de 2020

Formatge vegà d'anacards


INGREDIENTS:
1 tassa d'anacards crus
2 tasses d'aigua
suc de 1/2 llimona
1 culleradeta de cúrcuma
una pica de pebre
sal
1/2 culleradeta d'all en pols
2 cullerades de llevat nutricional
1 1/2 (o 2 cullerades) d'agar agar en pols
1 cullerada d'oli d'oliva
1 culleradeta de llavors de chia

COM ES FA?
- Deixem els anacards 24 hores en remull perquè a l'hora de triturar-los no ens costi tant.

- Al dia següent, triturem els anacards junt amb la cúrcuma, l'oli, el pebre, la sal i l'all en pols. Triturem fins a deixar una pasta fina. Reservem

- En un pot posem al foc les dues tasses d'aigua. Quan bulli, afegim l'agar agar i remenem sense parar durant 3 minuts perquè es disolgui bé.

- Treiem del foc i incorporem el suc de llimona, la pasta d'anacards, el llevat nutricional i les llavors de chia. Remenem bé fins a obtenir una barreja homogènia.

- Preparem un recipient embadurnat amb oli, i aboquem la nostra barreja. Deixem refredar i, quan estigui tebi, fiquem a la nevera i deixem un mínim de 4 hores perquè solidifiqui el nostre formatge.